![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0uCcoTx6-hFO-NZBgq8RvNyJB05QxFTAi5TGABHo-oX0wuNN2y-Drit3Py2Ix95HInDQMSnQmWsdIlQMuFwCXUFevY67l6a_tKix0jI6QAVmt4iBjEuE4J5TZpFNPnkEQ1TEFY7O5n_9f/s400/BOSANSKI+LOKUMI+-+Recept+jos+od+moje+bake+ko+zna+koliko+star%25E2%2580%25A6Tope+se+u+ustima%252Csto+duze+stoje+to+su+bolji.png)
SASTOJCI
500 g maslaca (omeksanog na sobnoj teperaturi)
4 kasike secera u prahu
1 kg brasna
1 kasicica soli
secer u prahu
PRIPREMA
Od gore navedenih sastojaka napraviti tijesto koje moze da se oblikuje a da se ne rasipa.
Ja obicno pravim jednu duzu traku debljine prsta i sijecem ukoso na nakih 5-6 cm duzine.
Redati ih u neneamscenu tepsiju.
Peci ih tj.susiti na 120 stepeni oko 4 sata.
Kada su peceni malo prohladjene uvaljati u secer u prahu.
Mogu da stoje i do 3 mjeseca i sve su bolji sto duze stoje.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar