![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-0/p296x100/13087552_932008870245189_4686596003792396218_n.jpg?oh=4c65c87abea654b070cdfbcf8c6e40a7&oe=57ADC05C)
“Odlucih da ipak napisem recept..hvala svima na komentarima ispod slike..sada ga mozete svi sebi fino zabiljeziti,i naravno PRAVITI :)!”
Sastojci:
100gr maslaca
100gr feta grckog sira(tvrda feta,nemora biti grcki,ugl.da je tvrda feta)
100gr kisele vrhnje(ili creme fraiche)
Priprema
U posudi izmutite viljuskom pjenasto maslac.Dodajte izmrvljeni feta sir i kiselu vrhnju.Pa opet sve fino skupa umutite
.I..NEMA VISE :))! PRAVITI ODMAH DUPLU MJERU:)! Pravila sam i sa riccota sirom i takodzer je izvrstan.
Posluživanje:
Kajmak nije potrebno soliti,posto je feta sir podosta slan,ali ako volite vi dosolite.
Jos mozete dodati,ako volite vise rijedi kajmak,dodajte jos malo slatke vrhnje.
Kajmak posluzite uz CEVAPE 😀 ..ma uz ono,sto najvise volite !
Izvor: coolinarika.com (immy, Cooharica)
Nema komentara:
Objavi komentar