![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI_EtKiVo9ZAxonzRy-avy8j3c8fDvY7ONaLizycHtJTm_xXWnJkEcBK3q9_F8kmrv4EWRCCw13Ye8iaNOQZu93SFuPPDMyFkG31lVbZmuEu121dzmYE94NRKRg3jUv2jbmeg_51rMgrwl/s400/12990927_1683593031891114_6981323939671311188_n.jpg)
Sastojci
potrebno je
1 l mlijeka
1 šolja od 2,5 dl Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks
Priprema
1.
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.
2.
U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks
3.
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
4.
ukrasiti po želji
Nema komentara:
Objavi komentar