![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8hikctMRlLeJZDrYuyQtq1rt5APyGBDPrKONtNzTGp1medjP2G9Y6v7zISivcCWjJ-PQmUzoUvxG3SjQC6zlENTwdQqXY6hNxnIoFCxqWjfWoQy-a7jYHJR0oxixsomkaVaZ47KYNTOqL/s400/13006463_1684337651816652_9005224470167434166_n.jpg)
SASTOJCI
Petit keks
1 litra mlijeka
12 žlica gustina
8 žlica šećera
200g margarina
300g čokolade za kuhanje
1/2 litre slatkog vrhnja
PRIPREMA
BIJELA KREMA
Pomijesati 2 dcl mlijeka sa 12 žlica gustina te dobro umutiti zlicom da se razbiju grudice. U 8 dcl
mlijeka staviti 8 žlica secera i staviti da kuha. U vrelo mlijeko ubaciti smjesu sa gustinom i neprestano mjesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati 200 gr umućenog margarina i dobro umutiti(ako je pregusto za mutiti kapnuti malo mlijeka).
CRNA KREMA
Otopiti 300 gr cokolade za kuhanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati stalno-ne smije prokuhati).
Posluživanje
Slagati: namakati petit keks u mlijeko, slagati u tepsiju. Preko keksa ide bijela krema, a potom crna. Ravnomjerno rasporediti i dobro ohladiti par sati u frizideru. Kolac isjeci na kocke i posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar