![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZLo1hSDDMMkSWXYGnKJfn2_Auj6s0blzwQ8dJoTDiPS4Qju1rfIVZXehwyw8XQVwj6YUNRgK4RhSDAL8yZ-pQnbbnT3FIpoiTQvEj2du9crhJZ_DB4pl-OPy7LCWrx0zI4ym8roq6EBee/s400/ledeni-desert-sa-turskim-keksom-e05a8477e39cc7e32a6cd18ad14fbe1e_view_l.jpg)
Sastojci
potrebno je
1 l mlijeka
2oo g šećera
100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
2 kom Puding vanilija Dolcela
50 g kokosa
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kašičica burbon vanilin šećera
50 g maslaca
2 dl slatke pavlake za šlag
još
100 g turskog keksa ili neki čokoladni
50 g čokolade
malo ulja
Priprema
1.
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje
2.
Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti
3.
Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati
4.
poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
5.
Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom
6.
Ostaviti da se čokolada stegne
7.
dekorativan i jako ukusan
Nema komentara:
Objavi komentar