petak, 1. travnja 2016.

NEODOLJIVA ČOKO TORTA



Čokolada, lješnjaci/bademi, fine kreme i predivna dekoracija, ima sve ono što za mene prava torta mora imati. Nadam se da će vam se svidjeti, i veliko hvala Ivanki na receptu i inspiraciji :)

Sastojci 12 osoba
Biskvit:
9 bjelanjaka
12 žlica šećera
12 žlica prženih, krupno mljevenih badema (lješnjaka)
3 žlice brašna
Prva krema:
0,7 dl mlijeka
9 žlica šećera
9 žumanjaka
2 vanilin šećera
8 žlica gustina
80 g margarina
200 g mliječne čokolade
1,5 dl vrhnja za šlag
Druga krema:
3,5 dl vrhnja za šlag
50 g sirnog namaza
3 žlice Nutelle
Još potrebno:
200 g čokolade za kuhanje (dekoracija)
100 g prženih, krupno mljevenih badema (lješnjaka)

Priprema
1.
BISKVIT:
Izmutite 3 bjelanjka u čvrst snijeg, postepeno dodajte 4 žlice šećera dok miksate, zatim
dodajte 4 žlice badema, 1 žlicu brašna i sve sjedinite miješanjem.
Smjestu ulijte u kalup sa prethodno stavljenim papirom za pečenje, moj kalup je promjera 26cm.

2.
Pecite 13-15 minuta na 180 stupnjeva.
Postupak ponovite još dva puta, tako da ćete na kraju dobiti 3 biskvita.

3.
PRVA KREMA:
Zakuhajte 0,5 l mlijeka sa šećerom. U drugoj posudi umutite žumanjke sa vanilin šećerom, dodajte ostatak mlijeka i gustin. Nakon što mlijeko prokuha, sipajte smjesu i miješajte na laganoj vatri.

4.
Kada se smjesa zgusne, dodajte izlomljenu čokoladu i izmiješajte da se ravnomjerno rasporedi te pustite da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar