srijeda, 23. prosinca 2015.

Knedle od hleba i šnicle sa belim lukom i senfom

knedle od hleba i snicle-1
Sastojci:
  • 200 gr starog hleba, hleb od juče, koji je prenoćio
  • 100 ml mleka
  • prstohvat soli i bibera
  • ravna kašičica suvog začina
  • 2 cela jaja
  • 3 pune kašike brašna
  • voda za kuvanje i so
Uz to sam pravila šnicle:
  • 6 šnicli po izboru
  • 2 čena belog luka
  • 2 ravne kašičice senfa
  • 2 kašika brašna
  • voda za nalivanje
  • suvi začin, peršun, biber



Priprema:
Hleb sitno izmrviti, koliko je to moguće rukama.
Preliti mlekom i ostaviti da odstoji.
Delovaće malo suvlje, ali tako treba.
Dodati jaja, suvi zalin, so, biber i brašno pa umesiti.
Biće lepljivo, ali tako treba.
Ostaviti da odstoji 10ak minuta pa pokvasiti ruke i oblikovati kuglice.
Za to vreme stavite vodu sa solju da provri.
Dok napravite kuglice i voda će provriti.
Spustiti u kipuću vodu kuglice i ostaviti da se kuvaju 15 minuta pa ugasiti vatru.
Šnicle izlupati i posoliti i ostaviti 10 minuta da odstoje.
Zagrejati ulje, uvaljati šnicle, jednu stranu u brašno i staviti da se prže sa svake strane 2 – 3 minute.
Vaditi na tanjir.
U ulje u kojem su se pržile snicle proprežiti ostatak brašna i izgnječen ili sitno iseckan beli luk.
Naliti vode, otprilike 2 čaše i promešati.
Ako počinje previše da se zgušnjava doliti još vode.
Opet promešati i ako je sos dobre gustine, tu mislim malo redji, jer sa takvim trebaju knedle da se prelivaju, e onda doliti još čašu vode ( ala sam vam objasnila ). Znači, kada je sos odgovarajuće gustine doliti još čašu vode, vratiti šnicle, smanjiti vatru i ostaviti pola sata da krčkaju.
Šnicle će tad biti mekane i sočne a sos će se vratiti na željenu gustinu.
Pred serviranje ocediti knedle poslagati u dublju posudu i peliti sa sosem, a meso servirati sastrane.
Prijatno.



Nema komentara:

Objavi komentar