petak, 25. prosinca 2015.

Pljeskavice zapecene u rerni

Pljeskavice zapecene u rerni,odlican rucak.




Sastojci
- pljeskavice
1 kg. mlevenog mesa/ svinsko, junece
1 veca glavica luka
1 jaje
sredina od dve kriske hleba
sitno seckan persunov list
so, biber, malo ulja

- preliv
2 case pavlake
2 jaja
3 cesnja belog luka
po zelji,kasika sirceta


Priprema
Hleb potopiti u malo mleka da omeksa, ocediti, izmesati sve sastojke i praviti malo vece i deblje pljeskavice. Na dno tepsije za pecenje staviti foliju, nauljiti, redjati pljeskavice i peci 50 minuta na 180 stepeni.

Beli luk prvo izgnjeciti, ostaviti malo da odstoji a zatim zajedno sa pavlakom i jajima izmiksati u blenderu.
Pecene pljeskavice premestiti u vatrostalnu tepsiju, preko preliti smesom od jaja i pavlake i zapeci ponovo sve jos oko 15 minuta.

izvor :Mamina jela

Nema komentara:

Objavi komentar