Sastojci
- 1 paprika
- šaka špeka/slanine
- ajvar
- 2 češnjaka
- 1 ,5 dcl paradajz sosa
- 2 limenke graha
- topljivi sir
- Začini
- sol, papar, Vegeta
- chilli u prahu
- majžuran
- začinska sol za rajčice Kania
Priprema
1.
Špek sitno narezati pa popržiti na malo masti ili bez masnoće. Kad postane hrskav dodati sitno narezanu papriku i protisnuti češnjak. Dinstati nekih 5 min i podlijati s malo vode.
2.
Dodati grah, žlicu ajvara, paradajz sos, začine pa pustiti da se poveže. Na kraju dodati malo topljivog sira i/ili zdenka sir.
Posluživanje
Količinu graha prilagoditi broju ljudi. Ako imate domaći grah, to je još ukusnije. Ponekad umješam i žlicu svježeg ili posnog sira, dodam i malo chilli umaka ili ljutog kečapa. Ako imate vremena, može se na masnoći od špeka prodinstati malo luka i cherry rajčice, a umjesto špeka možete nasjeckati ostatke šnicli, roštilja itd
1.
Špek sitno narezati pa popržiti na malo masti ili bez masnoće. Kad postane hrskav dodati sitno narezanu papriku i protisnuti češnjak. Dinstati nekih 5 min i podlijati s malo vode.
2.
Dodati grah, žlicu ajvara, paradajz sos, začine pa pustiti da se poveže. Na kraju dodati malo topljivog sira i/ili zdenka sir.
Posluživanje
Količinu graha prilagoditi broju ljudi. Ako imate domaći grah, to je još ukusnije. Ponekad umješam i žlicu svježeg ili posnog sira, dodam i malo chilli umaka ili ljutog kečapa. Ako imate vremena, može se na masnoći od špeka prodinstati malo luka i cherry rajčice, a umjesto špeka možete nasjeckati ostatke šnicli, roštilja itd
Nema komentara:
Objavi komentar