četvrtak, 24. prosinca 2015.

Rižoto na crveno s morskim plodovima



Sastojci  4 osobe
60 dag morskih plodova (bez surimi štapića
1 veći crveni luk
2 češnja češnjaka
0,5 dl maslinovog ulja
300gr Riže arborio Podravka
1 dl bijelog vina
dl 1 pasirane rajčice ili sjeckanih pelata
sol, papar
sjeckani peršinov list
1 Kraljevska kocka Podravka




Priprema

  1. 1.
    Zagrijati maslinovo ulje pa dodati sitno narezani crveni luk.
    Kad malo povene dodati nasjeckani češnjak,pa pustiti da za miriši i dodati rižu,pa pržiti dok ne postakleni. Zaliti vinom ,pa kad ispari zalijevati sa toplom vodom  (deci po deci da stalno bude toćasto ) i staviti kocku da se rastopi.
  2. 2.
    Kad je riža na pola kuhana,dodati pasiranu rajčicu i odmrznute i ocijedene morske plodove 
    Dinstati do kraja pa staviti papra i soli po ukusu.
    Na kraju dodati sjeckani peršinov list i po želji kockicu maslaca. Pustiti da odstoji par minuta,pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar