četvrtak, 24. prosinca 2015.

Tikvica kao pizza



Sastojci  12 osoba
1 tikvica
origano, sol, papar
kečap
20 dag sir gauda
kiselo vrhnje






Priprema
1.
Pečnicu upalite na 200 C i ostavite da se grije. Možete peći u kalupu za muffine ili u običnom protvanu za pečenje samo onda stavite masni papir za pečenje.
2.
Tikvicu operite, nemojte ju guliti. Narežite ju na malo deblje ploške, te ih poslažite u protvan. (ili jos prakticnije ak imate protvan za muffine)
(možete ih lagano zarezat odozgora)
3.
U manjoj posudici izmijesajte kečap, sol, papar i origano. Premažite time tikvice.
4.
Paradajze narežite na ploške, poslažite na tikvice. Malo još posolite.
5.
Naribate sir i preostali dio od tikvice i poslažite na sir. Odozgo prelijte s malo kiselog vrhnja i dodatno popapriti (po želji) .
6.
Stavite peći dok tikvica ne omekša. Zavisno od pečnice - oko 30 minuta.



Nema komentara:

Objavi komentar