četvrtak, 24. prosinca 2015.

SLOŽENAC ZA SVAKOGA

SLOŽENAC ZA SVAKOGA

Sastojci  4 osobe
Kom. 2 Mrkvice veće
Šnita 1 Korjena celera
Kom. 1 Korjen pešina i listovi
Kom. 1 Brokula (manja glavica)
Kom. 1 Karfiol (manja glavica)
Kg. 0,5 Prokulica
Kg. 0,5 Šampinjona
Kom. 2 Krumpira
Kom. 1 Vrhnje za kuhanje
Kom. 1 Kiselo vrhnje
Kom. 1 Jaje
Dcl. 3 Mlijeka
Dcl. 0,5+ Maslinovog ulja
Šalica 1 Parmezana (friško ribanog)
Začini Žlica1 soli, žličica 0,5 bibera, žličica 1 bosiljka, žličica 1 oregana, žličica 0,5 muškatnog oraščića i žličica Podravkinog
Kom. 2 Podravkinog jušnog temeljca



Priprema
1.
Kao prvo jasno pripremiti povrće za kuhanje, tako da sve usitnite i operete, a za kuhanje povrća radi super okusa istog kuhajte  u povrtnom Podravkinom temeljcu. Od jaja, mlijeka, kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje načinite smjesu za zaljevanje složenca.

2.
Tada dno namažite maslinovim uljem te slažite pola smjese kuhanih,prokulica ,mrkvica, celer i peršin, zatim pola smjese karfiola,krumpira i brokule. Šampinjone prije propržite i stavite ih na brokulu i karfiol, a zatim drugi dio prokulica,mrkvica, celera i peršina pa ostatak krumpira,karfiola i brokule. Tada stavite začine po cijeloj površini i zalijte sa mješavinom jaja,mlijeka i oba vrhnja i .....

3.
...... i obilato posipajte sa naribanim parmezanom, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva te pecite cca 40- 45 minuta .......

4.
..... dok ne dobijete lijepu zlatno žutu boju i ......

5.
....... poslužite uz obaveznu zelenu salatu ili neku drugu po vašem izboru (možda kiselo zelje i sl.)




Nema komentara:

Objavi komentar