srijeda, 23. prosinca 2015.

Lisnate kiflice



Sastojci











Priprema
1.
Pripremiti kvasac da nadođe.
 
Umijesiti čvrsto i glatko tijesto od brašna, kvasca, ulja, soli, toplog mlijeka i vode, jajeta i pavlake. Podijeliti na 4 lopte, pobrašniti ih i ostaviti  pokriveno 20 minuta da tijesto odmori.

2.
Na pobrašnjenom stolu razvaljati lopticu tijesta na prečnik oko 25 cm, premazati otopljenim puterom, zatim razvaljati narednu lopticu, staviti preko namazane jufke i ponavljati postupak s time da se zadnja jufka ne maže puterom.
 
Naslagane jufke razvaljati na debljinu od pola centimetra. Izrezati na 16 trokutića i premazati ostatkom otopljenog putera. 

3.
Zarolati kiflice i poredati na pleh obložen papirom za pečenje. Pokriti krpom i ostaviti sat vremena da nadođu.
 
Rernu zagrijati na 200 stepeni.
 
Kiflice premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama po želji. Peći 25-30 minuta.




Nema komentara:

Objavi komentar