srijeda, 23. prosinca 2015.

Krmenadle iz rerne

krmenadle iz rerne

Sastojci:
  • 6 krmenadli, malo većih
  • 3 kašika brašna
  • ulje za prženje
  • 1/2 kašike slatke paprike
  • 1/2 kašike suvog začina
  • so
  • 2 lovorova lista
  • 1 manja glavica crnog luka ili pola veće
  • 1 čen belog luka
  • 600 ml vode













Priprema:
Krmenadlama skinuti kosti, izlupati tučkom i posoliti.
Zagrejati ulje na srednju temperaturu pa uvaljati krmenadle sa obe strane u brašno i pržiti dok ne porumene sa obe strane.
Izvaditi na tanjir pa u ulje ubaciti iseckani crni i beli luk i malo propržiti.
Istresti sve zajedno u vatrostalnu čivinu pa poslagati krmenadle, a izmedju zabosti lovorov list.
600 ml vode razmutiti sa preostalim brašnom od valjanja krmenadli, suvim začinom i slatkom paprikom. Po želji se može dodati biber.
Preliti krmenadle i peči u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat vremena.
Poslužiti najbolje uz pire krompir ili rižu.

Nema komentara:

Objavi komentar