Sastojci 4 osobe
500g pečuraka (raznih, može i samo jedna vrsta)
glavica crnog luka
25ml maslinovog ulja
4 čena belog luka
50ml paradajz pirea
300ml paradajz sosa
100g paradajza (svežeg ili iz konzerve)
150ml vode
1 kašičica sušenog timijana
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica šećera
1/2 kašičice mlevene crvene paprike
200g spanaća (svežeg ili zamrznutog)
250g lazanja
200g rikota sira
70g rendanog parmezana
200g mocarele
Priprema
- 1.Pečurke očistiti i krupno iseći. Staviti u dublji sud i sotirati na visokoj temperaturi. Nakon par minuta posoliti. Kad pečurke puste vodu, dodati seckani crni luk. Kuvati dok se voda ne ukuva, onda dodati maslinovo ulje i izmešati. Nakon dva minuta dodati seckani beli luk i kuvati još par minuta. Ubaciti paradajz pire, paradajz sos (ostavite malo sosa da podmažete tepsiju), sečeni paradajz i vodu. Izmešajte pa dodajte šećer, papriku, timijan i bosiljak. Kad proključa, smanjite vatru na tiho i ostavite da krčka 20 minuta.
- 2.Uključite rernu na 180 stepeni.
- 3.Dno tepsije podmažite paradajz sosom koji ste odvojili. Posložite red lazanja, po njima pospite polovinu rikota sira i polovinu opranog i osušenog spanaća. Ako koristite smrznuti, treba da je otopljen i oceđen. Preko spanaća ide pola količine mocarele i četvrtina parmezana. Na kraju stavite trećinu sosa sa pečurkama. Ponovite još jednom tako da imate dva identična sloja: lazanje, rikota, spanać, mocarela, parmezan, pečurke. Nako drugog sloja stavite još jedan red lazanja, ostatak pečuraka i pospite ostatkom parmezana.
- 4.Prekrijte tepsiju alu-folijom i pecite 25 minuta. Skinite foliju i pecite još 25 minuta. Kad je gotovo, ostavite da stoji desetak minuta pre služenja.
Nema komentara:
Objavi komentar