Sastojci 4 osobe
750 gr purećih prsa (bez kože i kosti)
2 žlice maslaca
1 žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
1 čajna žličica talijanske mješavine začina
1 čajna žličica Vegete
1 češanj češnjaka
sol i papar po ukusu
0,5 dl bijelog vina
Priprema
1.
Nad parom otopite maslac pomješan sa češnjakom, crvenom paprikom, solju, paprom i mješavinom talijanskih začina. Time premažite pureća prsa i ostavite malo odstajati (barem pola sata).
2.
Meso stavite u pekač i prekrijte aluminijskom folijom Stavite peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
3.
Nakon 30 minuta maknite foliju, prelijte vinom i nastavite otkriveno peći još 20 minuta povremeno podlijevajući sokom od pečenja.
4.
Pečeno pokrijte folijom i ostavite da odmori 10 minuta, pa narežite i poslužite uz omiljeni prilog.
5.
Ja sam poslužila uz rizi-bizi. Dobar tek :-)
Nema komentara:
Objavi komentar