Sastojci 4 osobe
1 pile
60 dag starog kruha ili peciva
4 dag bijelog ulja
4 dag sitno sjeckane ljutike (ili kapule)
10 dag sitno sjeckanog poriluka
10 dag sitno sjeckane mrkvice
3 dl slatkog vrhnja
8 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 jušna žlica Gussnel Podravka
4 jaja
sol, papar, muškatni oraščič
sjeckani peršun
malo svježeg timijana i mažurana (ako nemate, može i suhi)
Priprema
- 1.Pile operemo i osušimo te izvadimo kosti.Koža mora ostati cijela.Preko prsnog dijela zarežemo do hrskavice na obje strane, potom do vrata i odstranimo prsnu kost.Oštrim nožem izvadimo kosi na bedrima in na krilcima (tanji dio krilca odrežemo).
- 2.Za nadjev: kruh ili pecivo narežemo nakocke i potresmo s brašnom i gustinom. Na ulju prepržimo ljutiku (ili kapulu), poriluk i mrkvicu te dodamo kruhu. Dodamo jaja i vrhnje, promiješamo in ostavimo da kruh upije tekućinu odnosno da se okusi prožmu. Potom dodamo sol, papar i sve začine, promiješamo.
- 3.Pećnicu ugrijemo na 160 stupnjeva.
- 4.Nadjev stavimo ispod kože, po cijelom piletu, stavimo ga na pekač i pečemo oko 50 minuta. Pred krajmalo pivisimo temperaturu pećnice da se kožica zapeče i bude hrskava.
- 5.Pile narežemo na šnite i poslužimo s nekom salatom.
IZVOR:COOLINARIKA.COM
Nema komentara:
Objavi komentar