petak, 25. prosinca 2015.

Punjeno pile, bez kostiju



Sastojci  4 osobe
1 pile
60 dag starog kruha ili peciva
4 dag bijelog ulja
4 dag sitno sjeckane ljutike (ili kapule)
10 dag sitno sjeckanog poriluka
10 dag sitno sjeckane mrkvice
3 dl slatkog vrhnja
8 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 jušna žlica Gussnel Podravka
4 jaja
sol, papar, muškatni oraščič
sjeckani peršun
malo svježeg timijana i mažurana (ako nemate, može i suhi)












Priprema

  1. 1.
    Pile operemo i osušimo te izvadimo kosti.Koža mora ostati cijela.
    Preko prsnog dijela zarežemo do hrskavice na obje strane, potom do vrata i odstranimo prsnu kost.
    Oštrim nožem izvadimo kosi na bedrima in na krilcima (tanji dio krilca odrežemo).
  2. 2.
    Za nadjev: kruh ili pecivo narežemo nakocke i potresmo s brašnom i gustinom. Na ulju prepržimo ljutiku (ili kapulu), poriluk i mrkvicu te dodamo kruhu. Dodamo jaja i vrhnje, promiješamo in ostavimo da kruh upije tekućinu odnosno da se okusi prožmu. Potom dodamo sol, papar i sve začine, promiješamo.
  3. 3.
    Pećnicu ugrijemo na 160 stupnjeva.
  4. 4.
    Nadjev stavimo ispod kože, po cijelom piletu, stavimo ga na pekač i pečemo oko 50 minuta. Pred krajmalo pivisimo temperaturu pećnice da se kožica zapeče i bude hrskava.
  5. 5.
    Pile narežemo na šnite i poslužimo s nekom salatom.
IZVOR:COOLINARIKA.COM

Nema komentara:

Objavi komentar