utorak, 22. prosinca 2015.

Povrtna krem juha (posna)



Sastojci  4 osobe
300-500 g šampinjona
oko 4 srednje mrkve
1 do 2 glavice luka
1 do 2 krompira
brašno, so, biber, vegeta, tucana ljuta paprika







Priprema
1.
Postupak pripreme je veoma jednostavan; operite svo povrće i isjeckajte ga na komadiće željene veličine, ubacite u šerpu, nalijete vodu i kuvate jedno 40-45 minuta na srednjoj vatri. Dok se kuva stavite so, vegetu i biber.

Kada je gotovo, krompir je već dao određenu gustinu, a ukoliko volite gušće (kao ja) možete jednostavno staviti gustin i vodu, ali ja više volim zapršku; 

Zagrijem malo ulja u tiganju, dodam malo brašna i pržim ga minut-dva na ulju, skinem sa vatre, dodam malo mljevene paprike i time zalijem juhu uz obavezno miješanje. 

Prijatno :-)


Nema komentara:

Objavi komentar