srijeda, 23. prosinca 2015.

Lovačke šnicle

lovacke snicke

Sastojci:
  • 6 šnicli po izboru
  • brašno za uvaljati
  • ulje za prženje
  • so i suvi začin
  • 2 babure paprike
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 paradajza
  • lovorov list
  • biber





Priprema:
Izlupati šnicle i posoliti.
Ostaviti da odstoje 10 minuta.
Zagrejati ulje pa uvaljati samo jednu stranu u brašno i spustiti na zagrejano ulje.
Pržiti 2 – 3 minute sa te strane, pa okrenuti isto toliko sa druge.
Odložiti na tanjir.
Na ulje dodati iseckan luk, ili izblendiran i doliti pola čaše vode.
Ostaviti nekoliko minuta da se prodinsta.
Dodati iseckanu šargarepu na trakice pa dodati luk, zatim iseckati i papriku na trakice pa dodati i nju i na kraju paradajz.
Naliti ćašu vode, dodati lovorov list, suvi začin i biber i ostaviti da se malo prodinsta, 5 minuta, pa dodati šnicle.
Potrebna vam je veća šerpa, jer mase ima dosta posebno kad se vrate šnicle.
Smanjiti vatru i ostaviti pola sata da se lagano krčka. Pazite da ima safta dovoljno i povremeno prodrmajte šerpu.
Pirinač samo skuvati, procediti i operati, Može mu se dodati razno povrće i oblikovati u razne oblike.
Preliti toplo preko pirinča.



Nema komentara:

Objavi komentar