Sastojci
3 jaja
0,5 solje ulja (solja 250ml)
2 solje brasna
1 zlica praska za pecivo
1 solja ribanog sira - mucarella
malo soli
2 solje mlijeka
1 neoguljeni paradajz isjecen na kockice
malo isjeckanog persunovog lista
malo isjeckanog lista celera
malo oregana
10 isjeckanih maslina
100 grama nasjecene praske ili obicne sunke
Priprema
- 1.Izmjesati jaja, ulje, mlijeko, brasno, prasak za pecivo, rendanu mucarelu i sol, istresti u tepsiju podmazanu uljem i zagrijanu u rerni.
- 2.Sitno isjeci sunku, paradajz, lisce persuna i celera, masline, dodati oregano i istresti na masu u tepsiji.
- 3.Peci oko 30 minuta, do rumene boje , na temperaturi oko 180º C.
- 4.Sjeci mlako na kocke i servirati uz jogurt.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar