utorak, 22. prosinca 2015.

Krofne punjene čokoladom



Sastojci
1 kg brasna
3 dl vode
2 dl mleka
1 kvasac
kašičica soli
5 kašika šećera
1 dl ulja
izrendana kora od limuna
150gr cokolade (ja sam stavila Menaž)
šećer u prahu za posipanje
ulje za prženje








Priprema
1.
Razmutiti kvasac sa mlekom i kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. U činiju sipajte deo brašna, so, šećer, ulje, izrendanu koru limuna i nadošli kvasac. Izmešati varjačom, a zatim dodati ostatak brašna i mlaku vodu i testo umesiti rukom. Ostaviti da nataste 45 minuta.
2.
U toku tih 45 minuta, testo dva puta premesiti. Izručiti ga na pobrašnjenu podlogu, pa rastanjite oklagijom.Vaditi krugove čašom. Na jedan krug staviti kocku čokolade, ivice premazati vodom i odozgo staviti drugi krug. Prstimna pritisnuti  krajeve. Poređati ih na kuhinjsku krpu, prekriti ih i ostaviti 15 minuta da odstoje.
3.
Zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti krofne.
Posluživanje
Posuti ih šećerom u prahu i poslužiti.


Nema komentara:

Objavi komentar