Sastojci
4 osobe- Za testo:
- 250g brašna
- 125g margarina
- malo soli
- prstohvat Praška za pecivo Docela
- 0,5-1dl jogurta
- Za fil:
- 100-200g mariniranih šampinjona
- po ukusu kukuruz
- po ukusu tvrdi sir
Priprema
- 1.Od sastojaka za testo zamesit glatko testo i ostaviti oko pola sata da odstoji u frižideru.
- 2.Ako imate cele šampinjone isecite svaki na 4-6 delova. Šampinjone pomešajte sa kukuruzom i dodajte narendani sir u izobilju. U zavisnosti od slanoće sira, posolite po ukusu.
- 3.Nakon što je odstojalo u frižideru, testo podelite na dva dela i razvaljajte u dve kore debljine. Prvu koru položite na nauljen pleh, zatim stavite nadev i poklopite drugom korom. Izbockajte blago viljuškom na par mesta.
- 4.Umutiti jaje i njime premazati pitu. Posuti susamom i peći u zagrejajnoj rerni dok ne porumeni.
Posluživanje
Umesto kukuruza možete korisiti bilo koje drugo povrće. Možete dodati i neke suhomesnate proizvode, a tvrdi sir možete zameniti belim sirom ili pavlakom. Pustitie mašti na volju!
Nema komentara:
Objavi komentar