Sastojci 8 osoba
300g. hrenovki(ja sam koristila cekinove)/1 pakiranje
1 jogurt/cvrsti/ ili kis. vrhnje/2dl.
1 casa ulja
6 jaja
2 case brasna
1 prasak za pecivo
0,5dl. mineralne vode
200g. sira(ja sam koristila fetu,a moze mladi kravlji sir,trapist,gauda ili krem po ukusu
so,papar po ukusu
mijera casa od 2dl./casica od jogurta
Priprema
- 1.Skuhati hrenovke, ali neka ostanu al-dente.
- 2.Ohladiti i prerezati ih na pola.
- 3.U posudi umutiti 2 jaja, jogurt, ulje, pa postupno dodavati brasno s praskom za pecivo i mineralnu vodu(koja ce dati tijestu, posebnu mekocu i socnost).
- 4.U drugoj posudi izmijesamo sir i dodamo umucena jaja
- 5.Okrugli kalup, premazati maslacem i posuti brasnom.,pa usuti tijesto, i poredati hrenovke, blago ih utisnuti u tijesto.
- 6.Peci 15 minuta na 200C.,izvaditi kalup nakon 15 minuta, preliti tortu filom od jaja i sira, peci jos 10 minuta na istoj temperaturi.
Gotova
jos jedna slicica
Posluživanje
Toplu je izrezite na trokute, posluzite sa kiselim vrhnjem, a dobro pase uz cheri-rajcice,,,
IZVOR: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar