srijeda, 30. prosinca 2015.

Slana torta sa hrenovkama

Slana torta sa hrenovkama

Sastojci  8 osoba
300g. hrenovki(ja sam koristila cekinove)/1 pakiranje
1 jogurt/cvrsti/ ili kis. vrhnje/2dl.
1 casa ulja
6 jaja
2 case brasna
1 prasak za pecivo
0,5dl. mineralne vode
200g. sira(ja sam koristila fetu,a moze mladi kravlji sir,trapist,gauda ili krem po ukusu
so,papar po ukusu
mijera casa od 2dl./casica od jogurta

Priprema

  1. 1.
    Skuhati hrenovke, ali neka ostanu al-dente.
  2. 2.
    Ohladiti i prerezati ih na pola.
  3. 3.
    U posudi umutiti 2 jaja, jogurt, ulje, pa postupno dodavati brasno s praskom za pecivo i mineralnu vodu(koja ce dati tijestu, posebnu mekocu i socnost).
  4. 4.
    U drugoj posudi izmijesamo sir i dodamo umucena jaja
  5. 5.
    Okrugli kalup, premazati maslacem i posuti brasnom.,pa usuti tijesto, i poredati hrenovke, blago ih utisnuti u tijesto.
  6. 6.
    Peci 15 minuta na 200C.,izvaditi kalup nakon 15 minuta, preliti tortu filom od jaja i sira, peci jos 10 minuta na istoj temperaturi.
    Gotova
    jos jedna slicica

Posluživanje

Toplu je izrezite na trokute, posluzite sa kiselim vrhnjem, a dobro pase uz cheri-rajcice,,,
IZVOR: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar