Sastojci za sve tri kore u kalupu prečnika 23 cm:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike ulja
- 10 gr ( 1 kesica ) praška za pecivo
Krem:
- 1l mleka
- 3 pudinga od vanile ( možete kombinovati sa pudingom sa ukusom slatke pavlake )
- 4 kašike šećera
- 250 gr margarina ili maslaca
- 100 gr šećera u prahu
- 450 gr jafa keksa
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom u jak šam pa dodati žumanca, umutiti i onda ulje.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti lagnao lopaticom ili varjačom.
Masa treba da je penasta.
Kalup premazati uljem i staviti papir za pečenje i istresti celu smesu za kore.
Staviti da se peče i smanjiti na 180 stepeni.
Peći oko 30 minuta zavisno od rerne.
U kalupu kora treba da naraste skoro do kraja kalupa, možda 1 cm niže.
Pečen biskvit ohladiti i preseći vodoravno na tri jednaka dela, da se dobiju 3 tanke korice.
Pomešati za fil puding, kristal šećer i 200 ml hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahud a bude penasto pa im dodati ohladjen puding i sve zajedno umutiti. Ne mutite predugo da ne otpusti i ne dodavajte margarin pudingu nego obrnuto.
Uzmite jafa keks pa ga poslažite u krug koliko je jedna kora, a ostatak iseckajte i dodajte kremu.
Sve sjedinite mešajući.
Stavite u kalup u kojem su se pekle kore kesu pa prvu koru, poprskajte mlekom.
Na koru nanesite 1/3 krema, jafa keks umočite u mleko i poslažite na krem.
Preko jafa keksa nanesite još trećinu krema.
Stavite zatim drugu koru i poprskajte je mlekom.
nanesite ostatak krema i poklopite trećom korom koju takodje isprskate mlekom.
Ostavite preko noži ili nekoliko sati u frižider pa prebacite na tacnu skidajući obruč ili duplim prebacivanjem, naopako. Na jednu tacnu i onda na drugu na kojoj će stajati torta.
Dekorišite šlag kremom od vanile.
Nema komentara:
Objavi komentar