Sastojci
- SASTOJCI: 4 dcl vode
- 400 g kukuruznog brašna
- 200, 300 g glatkog brašna
- 1 dcl mlijeka
- 4 krumpira (srednje veličine?
- 1/2 Praška za pecivo Dolcela
- 2 žlice Gussnel Dolcela
- sol, papar, majčina dušica, ružmarin
- 1 jaje
Priprema
- 1.PRIPREMA: Krumpir oguliti i nasjeckati na kockice.U veću posudu uliti vodu, mlijeko te dodati jaje i promiješati mutilicom.Zatim dodati kukuruzno brašno, krumpir, Gussnel, prašak za pecivo i začine te sve dobro izmiješati.Pošto će smjesa biti rijetka dodavati glatko brašno sve dok ne dobijemo gustu smjesu( malo gušću nego za palačinke), a meni je trebalo oko 200, 300 g brašna.U protvan staviti dvije žlice masti i dobro ju zagijati, pa uliti smjesu i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 min, tj dok ne porumeni.
Posluživanje
Poslužiti uz varivo, gulaš ili samo jogurt.
Nema komentara:
Objavi komentar