Sastojci
400 g suhoga bakalara
1-2 Klinčića Podravka
10 češnja češnjaka
2 lista Lovora sušenog Podravla
2 oguljena krumpira
1 vezica peršina
sol
Bijeli papar Podravka
300 ml maslinova ulja
Kurkuma Podravka
Sjemenke nara
Peršin suhi Podravka
Priprema
1.
Za početak pripremite bakalar na bijelo. Suhi bakalar potucite drvenim batom, stavite ga u vodu, pa ga močite dva dana. Nekoliko puta na dan mu mijenjajte vodu, te ga povremeno savijajte rukama kako bi što prije i bolje omekšao.
2.
Omekšani bakalar prelijte vodom, dodajte klinčiće, češnje češnjaka, listove lovora i kuhajte na laganoj vatri. Skuhanom bakalaru ogulite kožu, očistite ga od kosti, a zatim meso nasjeckate ili sameljite.
3.
U međuvremenu krumpir narežite, skuhajte, ocijedite, zgnječite i dodajte bakalaru. Dodajte preostali nasjeckani češnjak i peršin, posolite i popaprite. Maslinovo ulje zagrijte i postupno dolijevajte u bakalar, stalno miješajući, tako da se dobije pjenasta smjesa.
4.
Dobiveni bakalar bianco podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte Vegetu Mediteran, oblikujte kuglice te ih uvaljajte u nasjeckani peršin.
5.
U drugi dio dodajte ketchup i slatku mljevenu papriku, te također oblikujte okruglice. Treći dio ostavite u prirodnoj boji bakalara.
Posluživanje
Kuglice posložite na tanjur za posluživanje, u svaku ubodite grisin i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar