utorak, 22. prosinca 2015.

MUSAKA S PEČURKAMA I PIRINČEM

MUSAKA S PEČURKAMA I PIRINČEM

Sastojci  4 osobe
1 glavica crno luka
3 veća krompira
300 g pečuraka
1 šolja od 200 ml pirinča
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika brašna
1 kašika Slatke mljevene paprike Podravka
1/2 kašičice soli
po ukusu bibera
po potrebi vode
100 ml ulja




Priprema

  1. 1.
     Crni luk očistiti i sitno iseckati. Krompir oljuštiti i iseći na tanke kolutove.
    Pečurke iseći na listiće, a pirinač dobro oprati.
  2. 2.
     Pomešati pečurke, pirinač, luk, so, biber i biljni začin i sve dobro promešati da se sjedine svi sastojci.
  3. 3.
     Nauljiti dno tepsije i poslagati polovinu krompira, preko staviti smesu sa pečurkama i završiti po vrhu preostalim krompirom.
  4. 4.
     U posudi sjediniti ulje, brašno, alevu papriku i dodati oko 2-3 dl vode, onoliko koliko je dovoljno da prekrije musaku.. Sve dobro promešati tako da nema grudvica i time preliti musaku.
  5. 5.

    Peći u rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Pogledati da li je voda uvrila, pirinač će je upiti, dodati još malo vode i peći još oko 30 minuta dok sva voda ne uvri a pirinač ne bude kuvan. Jelo ne sme biti suvo.
  6. 6.
     Poslužiti musaku uz salatu po izboru.


Nema komentara:

Objavi komentar