četvrtak, 24. prosinca 2015.

Kora za pizzu od karfiola



Sastojci

  4 osobe
  • glava karfiola
  • veliko jaje
  • 60 grama sitno ribanog parmezana
  • kasicica talijanskog suhog zacina
  • kukuruzno brasno za posipanje kamena za pecenje
  • Kulen
  • 1-2 salice rezane mozzarelle





















Priprema

  1. 1.
    Isjeckajte karfiol u male cvjetove i stavite u blender. Pulsirajte dok karfiol ne bude velicine malog zrna rize.
  2. 2.
    Sipajte karfiol u posudu za mikrovalnu. Pokrijte s papirnim ubrusom i kuhajte oko 2-3 minuta dok karfiol ne omeksa
  3. 3.
    Istresite karfiol na cistu gazu i ocjedite vodu, sto bolje ocijedite i posusite time ce vasa kora biti bolja.
  4. 4.
    Prebacite karfiol u zdjelu srednje velicine, dodajte jaje, parmezan i zacine te pomjesajte velikom drvenom kasikom.
  5. 5.
    Zagrijte rernu na 230, velikodusno pospite kamen za pecenje kukuruznim brasnom i prebacite smjesu iz zdjele na kamen, razvaljajte tanku koru.
  6. 6.
    Pecite oko 10-15 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pecnice i pospite mozzarellom i poredajte kulen. Vratite natrag u pecnicu i pecite oko 5 min dok se sir ne otopi.


Nema komentara:

Objavi komentar