Sastojci
4 osobe- 1 glava karfiola
- 1 veliko jaje
- 60 grama sitno ribanog parmezana
- 1 kasicica talijanskog suhog zacina
- kukuruzno brasno za posipanje kamena za pecenje
- Kulen
- 1-2 salice rezane mozzarelle
Priprema
- 1.Isjeckajte karfiol u male cvjetove i stavite u blender. Pulsirajte dok karfiol ne bude velicine malog zrna rize.
- 2.Sipajte karfiol u posudu za mikrovalnu. Pokrijte s papirnim ubrusom i kuhajte oko 2-3 minuta dok karfiol ne omeksa
- 3.Istresite karfiol na cistu gazu i ocjedite vodu, sto bolje ocijedite i posusite time ce vasa kora biti bolja.
- 4.Prebacite karfiol u zdjelu srednje velicine, dodajte jaje, parmezan i zacine te pomjesajte velikom drvenom kasikom.
- 5.Zagrijte rernu na 230, velikodusno pospite kamen za pecenje kukuruznim brasnom i prebacite smjesu iz zdjele na kamen, razvaljajte tanku koru.
- 6.Pecite oko 10-15 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pecnice i pospite mozzarellom i poredajte kulen. Vratite natrag u pecnicu i pecite oko 5 min dok se sir ne otopi.
Nema komentara:
Objavi komentar