utorak, 22. prosinca 2015.

Pita sa mesom



Sastojci  6 osoba
500 g. tankih kora za pitu
1 glavica crnog luka
500 g. mljevenog mesa
5 kom. jaja
1,5-2 šoljice ulja
3 šoljice kisele vode
1 mala pavlaka
so, biber




Priprema

  1. 1.
    Tepsiju (br.36) premazati uljem.
  2. 2.
    Redati 2-3 kore, ali ih ne treba više mazati uljem. Zatim, posuti fil od mesa  (propržiti luk i meso, i začiniti po želji). I tako raditi dok se ne potroše kore i meso.
  3. 3.
    Posebno umutiti  jaja, ulje, kiselu vodu. 

  4. 4.
    Složenu pitu izrezati na komade željene  veličine. Zaliti je sa mješavinom jaja, ulja i kisele vode i pustiti da odstoji 20-30 min.
     ,
  5. 5.
    Peći na 200 C, 35-40- min. Pečenu zaliti vodom i po želji pavlakom, te poklopiti ili zatvoriti tepsiju folijom. 
  6. 6.
    Kad omekša, poslužiti.


Nema komentara:

Objavi komentar