Sastojci 6 osoba
500 g. tankih kora za pitu
1 glavica crnog luka
500 g. mljevenog mesa
5 kom. jaja
1,5-2 šoljice ulja
3 šoljice kisele vode
1 mala pavlaka
so, biber
Priprema
- 1.Tepsiju (br.36) premazati uljem.
- 2.Redati 2-3 kore, ali ih ne treba više mazati uljem. Zatim, posuti fil od mesa (propržiti luk i meso, i začiniti po želji). I tako raditi dok se ne potroše kore i meso.
- 3.Posebno umutiti jaja, ulje, kiselu vodu.
- 4.Složenu pitu izrezati na komade željene veličine. Zaliti je sa mješavinom jaja, ulja i kisele vode i pustiti da odstoji 20-30 min.,
- 5.Peći na 200 C, 35-40- min. Pečenu zaliti vodom i po želji pavlakom, te poklopiti ili zatvoriti tepsiju folijom.
- 6.Kad omekša, poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar