Sastojci
15 osoba- 5 belanaca sneg
- 150 gr. mlevenih oraha
- 150 gr. šećera
- 100 gr. čokolade
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 gr. kokosa
Priprema
1.
Priprema tamne korice: Belancee umutiti u čvrst sneg, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu i brasno pomešano sa praškom. Ispeći biskvit.
2.
Priprema svetle korice: Belance umutiti u čvrst sneg,dodati šećer,kokos,brašno pomešano s praškom za pecivo. Ispeći biskvit u istoj veličini pleha kao i prethodni na 180 stepeni C 20 min.
3.
Priprema krema: Puding skuvati u mleku sa šećerom (150 gr.) pa kad se prohladi izmešati sa prohladjenim margarinom. Žumanca umutiti na pari pa kad se proghlade i nji umešati u kremu Tamnu koricu premazati kremom staviti svetlu pa i nju premazati kremom. Odozgo staviti šlag
Za sam postupak pogledajte i Video
Nema komentara:
Objavi komentar