srijeda, 23. prosinca 2015.

Musaka od krompira, šampinjona i piletine

musaka od krompira, piletine i sampinjona

Sastojci:
  • 500 gr krompira
  • 500 gr šampinjona
  • 300 – 400 gr pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 1 pavlaka
  • 1 jaje
  • malo tvrdog sira
  • suvi začin i biber















Priprema:
Krompir očistiti i iseckati na kockice pa staviti da provri.
Kad provri neka vri 5 minut apa skloniti.
Za to vreme iseckati crni luk.
Gde se kuvao krompir staviti luk da se dinsta sa uljem i vodom.
Kada je isdinstan dodati na sitne kockice iseckano belo meso i dodati suvi zalin i biber pa nastaviti donstanje.
Doks e piletina dinsta iseckati na deblje listiće šampinjone pa i njih dodati.
Šampinjoni će pustiti vodu i ta masa za musaku je gotova kada voda od šampinjona ispari.
U vatrostalnu činiju poslagati kockice krompire ravnomerno svuda, pa ih preliti masom od piletine i šampinjona.
Rasporediti svuda.
Umutiti pavlaku sa jajetom i pola ćaše vode i preliti preko šampinjona i piletine.
Preko narendati malo tvrdog sira po izboru.
Staviti da se peče sat vremena u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.



Nema komentara:

Objavi komentar