četvrtak, 24. prosinca 2015.

Piletina u kokos mleku



Sastojci  4 osobe
par kašika ulja
1 glavica crnog luka
800g pilećeg filea
oko 100g brašna
1/2 kašičice karija
1/2 kašičice Slatke paprike mljevene Podravka
2dl kokosovog mleka
kora jedne limete
sok pola limete
so
beli biber



Priprema

  1. 1.
    Luk sitno naseckati i propržiti ga na ulju.
  2. 2.
    Piletinu iseći na kocke i uvaljati ih sa svih strana u brašno pa dodati u tiganj i pržiti zajedno sa lukom.
  3. 3.
    Dodati kari i papriku, so i biber pa kokosovo mleko. Zatim poklopiti i krčkati desetak minuta.
  4. 4.
    Na kraju dodati sok od limete i posuti koricom.

Posluživanje

Servirati uz pire krompir, pirinač i sl. ili bez ičega. Uživajte!


Nema komentara:

Objavi komentar