Sastojci 4 osobe
4 svinjske šnicle - velike sam ja koristila
senf
2 jaja
mlijeko
vrhnje za kuhanje
maslac ili margarin
brasno
krusne mrvice / sjemenke po zelji
sol,papar,vegeta
Priprema
1.
Meso istucati, posoliti i popapriti, a pecnicu vec mozete ukljuciti na 200.
2.
(Ja snicle prije brasna namazem senfom, stvar ukusa i navike) Zatim uvaljati u brasno,pa u jaja (ja razmutim jaja,mlijeko i malo vrhnja za kuhanje) te u krusne mrvice (ja ih pomjesam sa soli,crvenom paprikom u prahu- ljutom),
3.
Tri snicle sam pekla samo na resetkama, i bile su ukusne ali su se ljepile za resetke. Pa sam preostale dvije pekla u tepsijici na papiru za pecenje koji sam dodatno premazala tankim slojem ulja- i taj mi se nacin vise svida. Pekla sam ih na 230 u svojoj mini pecnici, cca 20ak minuta, okrenula sam ih jednom u tih 20 min.
4.
Prilog koji god pozelite, ja volim smrznuti mix povrca istresti na vruci maslac i pustiti da se otapa, i dok se otapa pusti vodu, dodate zacine, vrhnje za kuhanje i pustite da se krcka, i imate fino povrce u umaku..:)
Posluživanje
Uz koji god prilog zelite, ukusno je,fino i hrskavo, i manje masno. Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar