Evo jedno odlično jelo koje možete pripremiti na brzinu a biti zadovoljni ukusom.Za pravi zimski ručak pogledajte sledeći recept:
Pire krompir koji se razlikuje od onog sa kuvanim krompirom, a posebno lep ukus mu daje krem sir.
SASTOJCI :
8 krompira srednje veličine
200 g. krem sira
so, biber
Priprema :
Krompir dobro oprati, zaseći duboko po sredini, uviti u foliju i peći sat vremena na 220 stepeni. Proveriti da li je pečen, ako je potrebno ostaviti još desetak minuta, zavisi od rerne.
Sa pečenog i toplog krompira oguliti ljusku, dodati krem sir i biber i izgnječiti ga ručno. Sada probati krompir i dodati soli ako je potrebno, zavisi koliko je slan sir.
Ovaj krompir je odličan prilog mnogim jelima, od pečenja do raznih umaka i jela u saftu.
izvor :Mamina jela
Nema komentara:
Objavi komentar