nedjelja, 20. prosinca 2015.

Zimski ručak - Pire od krompira pečenog u ljusci i krem sira, kobasice i kiseli kupus

Evo jedno odlično jelo koje možete pripremiti na brzinu a biti zadovoljni ukusom.Za pravi zimski ručak pogledajte sledeći recept:

Pire krompir koji se razlikuje od onog sa kuvanim krompirom, a posebno lep ukus mu daje krem sir.


SASTOJCI :            

8 krompira srednje veličine
200 g. krem sira
so, biber


Priprema :



Krompir dobro oprati, zaseći duboko po sredini, uviti u foliju i peći sat vremena na 220 stepeni. Proveriti da li je pečen, ako je potrebno ostaviti još desetak minuta, zavisi od rerne.
Sa pečenog i toplog krompira oguliti  ljusku, dodati krem sir i biber i izgnječiti ga ručno. Sada probati krompir i dodati soli ako je potrebno, zavisi koliko je slan sir.


Ovaj krompir je odličan prilog mnogim jelima, od pečenja do raznih umaka i jela u saftu.

izvor :Mamina jela

Nema komentara:

Objavi komentar