nedjelja, 20. prosinca 2015.

Polpete, frikadele, popečci, faširane šnicle

Odlično jelo.Probajte.
Polpete, frikadele, popecciPolpete, frikadele, popecci, faširanci

Polpete, faširanci za 2 osobe:

Polpete faširanci varijanta 1
• 800 g mljeveng mesa(pola svinjetina pola govedina)
• 100 g crvenog luka
• 4 šnite toasta (2 žemlje)
• 2 dl mljeka
• 1 VŽ masti (1 dl ulja)
• 1 jaje
• 1 režanj bijelog luka
• 1 VŽ senfa
• 1 VŽ kečapa
• 1 VŽ peršuna
• 1/2 MŽ papra
• 1 MŽ mljevene slatke crvene paprike
• 1 MŽ soli


Polpete faširanci varijanta 2
• 500 g mljevene svinjetine
• 20 g crvenog luka
• 75 g krušnih mrvica
• 1 jaje
• 1 režanj bijelog luka
• 1 MŽ senfa
• 1 VŽ kečapa
• 1 VŽ peršuna
• 1/2 MŽ papra
• 1 VŽ vegete
Polpete, frikadele, popečci sastojci
Polpete, frikadele, popečci sastojci

Luk nasjeckajte što sitnije te ga popržite na masti. Toast natežite na kockice 1x1cm te pofurite sa 2 dl kipćeg mljeka. Bijeli luk protisnite kroz presu ili sitno nasjeckajte.
Krušne mrvice ili razmoćene žemlje (toast) skupa sa začinima, jajetom, senfom i kečapom, lukom i bijelim lukom dodajte u mljeveno meso.


Zamjesite od sastojaka glatku smjesu za faširance. Pri tome pazite da ne ostane velikih komada kruha
Čim duže mjesite, smjesa postaje elastičnija i polpete neće pucati pri pečenju.
Mokrim rukama napravite od cca. 5 VŽ smjese kuglu, koju zatim dlanovima pritisnite da postane plosnata i debljine cca. 2-3cm.
Polpete, frikadele, popečci priprema
Polpete, frikadele, popečci pečenje
Polpete, frikadele, popečci pečenjePolpete, frikadele, popečci priprema
U posudu stavite samo toliko ulja da pri pečenu su frikadele do polovice zaronjene u masnoću. Za pečenje možete koristiti i specijalnu masnoću za friganje koja se obično prodaje u blokovima od 1kg.
Faširance pecite na srednje jakoj (130ºC)  temperaturi 5 min. pa preokrenite.
Boja polpeta može biti tamno smeđa, skoro crna, samo ne smije zagarati kod pečenja, zato redovito okretati.
Faširance servirajte hladne ili mlake sa npr. krumpir salatom ili sa varivom od mahuna.

izvor :Moja-kuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar