Sastojci
- Za tijesto:
- 5 jaja
- 200 g mljevenih badema
- 80 g maslaca
- 80 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 2 žličice Praška za pecivo Dolcela
Priprema
- 1.Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
- 2.Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- 3.Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.
- Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.
- 5.Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.
- 6.Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
- 7.Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Nema komentara:
Objavi komentar