subota, 19. prosinca 2015.

Torta od čokolade

Torta od čokolade

Sastojci














Priprema

  1. 1.
    Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
  2. 2.
    Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  3. 3.
    Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.
  1. Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.
  2. 5.
    Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.
  3. 6.
    Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
  4. 7.
    Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.







IZVOR:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar